Середа, 01.05.2024, 06:47
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2015 » Лютий » 25 » 10 правил як протидіяти корупції
20:42
10 правил як протидіяти корупції

Активісти Руху "Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів" розробили декілька універсальних правил, які допоможуть кожній чесній людині, яка не хоче давати неправомірну вигоду "поставити" на місце корупціонера, для чого потрібно :

Перше – одразу заявити про не сприйняття корупційної поведінки. Тобто, при вимаганні (прямому чи непрямому) неправомірної вигоди варто чітко сказати: "я не даю хабарів". Часто, це ставить корупціонера в "тупик" і він перестає надалі вимагати неправомірну вигоду, оскільки розуміє з якою людиною він спілкується.

Друге – скажіть, що одержання неправомірної вигоди і її надання є кримінальними злочинами. Тобто за це позбавляють волі і того хто дає, і того хто бере. Це дуже лякає корупціонерів. Вони знають і розуміють, що чинять протизаконно. І якщо про це заявити, як правило, корупціонер одразу зупиняється!

Третє – повідомте про корупціонера в правоохоронні органи та вищестоящому керівництву! Не мовчіть. У нас тому так багато корупціонерів, бо ми не викриваємо їх. Критично важливим є те, щоб "витягнути" корупціонера на світло. І тоді зло зупиняється. За цим посиланням Ви знайдете телефони, куди повідомляти про корупцію.

Четверте – при вимаганні будь-яких коштів - Ви маєте право отримати таку інформацію: на підставі якого нормативного документу стягується плата? Просити пред’явити наказ чи розпорядження. За їх відсутності - відмовитися вносити кошти, оскільки це корупційна схема. А також оплачуйте через касу, з подальшим отриманням чеку!

П’яте – залучайте журналістів до висвітлення системних явищ корупції. Коли Ви знаєте конкретні постійні факти корупції на митниці, в суді, в школах, в лікарнях, держустановах, в ДАІ і знаєте про конкретні системи знайдіть місцевих журналістів, або загальнонаціональних (Наші гроші, Українська правда, програми «Гроші» на 1+1 та інші) і опишіть всю відому корупційну систему та попросіть викрити злочинців.

Шосте – долучіть до антикорупційної компанії місцевих активістів та громадські організації (ГО "Ні хабарництву!" Transparency International Україна, Центр протидії корупції). Повідомте їм про факти корупції та попрохайте у них допомоги. Наприклад в ГО "Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів" є окрема сторінка на їхньому веб-сайті, де необхідно повідомляти про всі факти "хабарництва". А вже активісти цієї громадської організації зроблять офіційні запити до правоохоронних органів з вимогою провести відповідне розслідування.

Сьоме - вручіть корупціонеру безхабарну гривню. Активістами Руху "Ні хабарництву!" розроблено спеціальну гривню номіналом в нуль гривень, яку ви можете роздрукувати та вручити корупціонеру, щоб він знав і про вашу позицію.

Восьме. Пам’ятайте, що надання неправомірної вигоди – це незаконна поведінка. Судять не тільки того, хто бере неправомірну вигоду! Під дію Кримінального кодексу України підпадають і люди, які дають неправомірну вигоду. Тому, не ставте себе в невигідне, нечесне та незаконне положення. Захистіть себе, відмовившись давати неправомірну вигоду!

Дев’яте - майте персональне бажання зберегти свої кошти для Ваших потреб, а не на чергову дачу чи машину корупціонеру. До прикладу, за даними журналістів каналу 1+1, тільки в Києві, за приблизними даними, тіньовий ринок благодійних фондів шкіл та лікарень становить понад три мільярди гривень щорічно! Це гроші, які когось конкретно збагачують, а когось роблять біднішими.

Десятеознайомтесь про те, як можна боротися з корупцією у різних сферах. А також роздрукуйте Декларацію безхабарності, заповніть її і пред’явіть її тому, хто у Вас вимагає неправомірну вигоду. Вже не один учасник Руху "Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів" казав – що цей метод є дуже дієвим!

І найголовніше – долучіться до Національного Руху "Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів". Таких українців вже сотні! І разом ми, точно, здолаємо це принизливе явище корупції та побудуємо Нову, квітучу Україну!

За матеріалами сайту команди Національного Руху "Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів"


Рекомендувати:
Переглядів: 469 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz