Середа, 24.04.2024, 18:42
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2020 » Жовтень » 17 » В Томаківській ОТГ процвітає сімейний підряд з земельних питань
18:43
В Томаківській ОТГ процвітає сімейний підряд з земельних питань

Томаківський селищний голова Іван Калашник разом зі своїм батьком Володимиром Калашник – депутатом цієї ж ради, організували сімейний підряд у сфері земельних відносин.

Так, родинний підряд сина з батьком, спочатку виразився у призначенні депутата Гіюка Миколи головою постійної комісії селищної ради із земельних питань. Пізніше селищний голова вже призначив доньку Миколи – Микитюк Юлію, на посаду державного реєстратора селищної ради, основними функціями якої є реєстрація прав на землі, виділені рішеннями сесії ради у власність чи користування, за які голосують зокрема і самі Калашники з Миколою Гіюком.

Зокрема, аби потрапити відповідній заяві із земельних питань на сесію селищної ради, комісія під головуванням Миколи Гіюка вирішує – чи дати хід заяві на сесію, чи ні.

Далі вже питання стоїть за Юлією Микитюк – чи прийняти заяву й зареєструвати землю, чи не прийняти її взагалі, або ж відмовити у реєстрації.

Згідно відомостей з відкритих реєстрів, батько Томаківського селищного голови разом зі своїм бізнес партнером Гіюком Миколою, фермерують у Томаківському районі. Тобто, всі земельні питання від їх надходження в раду підконтрольні сім’ям Калашник-Гіюк, які до речі балотуються від партії Пропозиція на депутатські мандати та посади в Томаківській селищній раді на виборах 25.10.2020.

Відгуки від тотального земельного контролю вищезгаданими особами, вже відобразились у ряді чисельних скандалів, які переростали у кримінальні справи або ж в судові спори.

Крім того, фігуранти сімейного підряду не забувають про поповнення і свого земельного фонду. Так, зокрема, сім`я Гіюків у 2019 році набула прав на 4 земельні ділянки, на які чекали хлопці з АТО, а дві з них згідно декларації Микитюк Юлії за 2019 рік (ось посилання на неї - https://public.nazk.gov.ua/declaration/2f1286d4-9954-489f-97cd-7e67de921075), набуто особисто нею та її чоловіком. Фермерські господарства Калашник/Гіюк активно поповнюють свій земельний актив шляхом оформлення права оренди на більш родючі землі селищної ради, які в подальшому безперешкодно реєструє донька голови земельної комісії.

Дане явище йменується непотизмом (від латинського nepos – «родинне») – надання родичам або знайомим посад незалежно від їхніх професійних здібностей, походить від практики роздачі римськими папами прибуткових посад, вищих церковних знань чи земель близьким родичам.

Також слід нагадати і про корупційне минуле Томаківського селищного голови Івана Калашника, якого 27.05.2016 було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, передбаченого ч.2 ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності). Відповідні рішення судів розміщено за цими посиланнями - http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58084250 та http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56884276.

Сам Іван Калашник з пересічним населенням не дуже активний, частіше уникає зустрічей з населенням ховаючись у своєму кабінеті, або взагалі тікаючи від журналістів. У дебатах виборчих перегонів 2020 року також участі уникає.

Богдан Хмельницький


Рекомендувати:
Переглядів: 1310 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz