П`ятниця, 29.03.2024, 06:57
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2019 » Липень » 23 » У першій половині 2019 року, ряд фермерських господарств Січеславщини стали жертвами рейдерських захоплень
19:59
У першій половині 2019 року, ряд фермерських господарств Січеславщини стали жертвами рейдерських захоплень

Рейдерські захоплення множаться як гриби, особливо у період "міжвластя", чим вдало скористались у період позачергових парламентських виборів деякі представники від колишнього БПП чинні працівники Дніпропетровської ОДА під час своєї піар кампанії.

Так, жертвами рейдерів стали:

1. ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "АГРОФІРМА "БОРИСФЕН"

В ході досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено, що 30.05.2019 реєстраційним записом від імені реєстратора КП "Реєстраційний центр реєстрації нерухомості та бізнесу" здійснено реєстраційні дії та змінено керівника підприємства ПП "АФ "Борисфен". Крім того, змінено відомості про склад засновників та належність останньому розміру внеску до статутного фонду на суму 13062,00 грн.

Отже, фактично відбулось протиправне заволодіння майном підприємства - часткою засновника.

На підставі даних ЄДРПОУ встановлено, що вищевказані дії мали місце за невстановлених обставин 30.05.2019. Так, відповідно до доданої під час вчинення реєстраційної дії копії статуту ПП "АФ "Борисфен" (в новій редакції) - пунктом 1.2 було визначено, що власником підприємства є інша особа. Додана 30.05.2019 до ЄДРПОУ копія статуту (в новій редакції) була завірена приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу.

Стороною обвинувачення 31.05.2019 в порядку ч. 6 ст. 218 КПК до Деснянського УП ГУНП в м. Києві було спрямовано постанову про проведення процесуальних дій на іншій території з метою допиту в якості свідка приватного нотаріуса. Станом на 03.06.2019 результатів виконання зазначеної постанови не надходило.

Вчинення таких реєстраційних дій та фактична підміна власника і директора в ЄДР було можливим виключно з використанням ключа державного реєстратора без відома власника і (або) наданням державному реєстратору підроблених документів, наприклад договору купівлі-продажу корпоративних прав, статуту у новий редакції. Так, керівник та засновник фірми з часткою 100 % участі в статутному фонді не приймав рішень про його відчуження, жодних правочинів щодо зміни складу засновників та належність частки у статутному фонді не вчиняв, печатка ПП "АФ "Борисфен" перебувала у нього.

03.06.2019 судом було накладено арешт на корпоративні права ПП "АФ "Борисфен", а саме позбавлено права на відчуження, розпорядження та заборони будь-яким особам вчиняти будь-які дії щодо відчуження корпоративних прав ПП "АФ "Борисфен" - внеску до статутного фонду на суму 13062,00 грн; оголошено заборону державним реєстраторам, а також будь-яким іншим особам здійснювати будь-які реєстраційні дії (адресу місцезнаходження, зміни в статутний фонд, відомості про учасників (засновників), керівника, підписанта, юридичну адресу та інші відомості), щодо ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА "АГРОФІРМА "БОРИСФЕН" до скасування такого арешту у встановленому КПК порядку; оголошено заборону на відчуження ПРИВАТНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ "АГРОФІРМА "БОРИСФЕН" будь-якого рухомого та нерухомого майна, відчуження будь-яких активів (в т.ч. передачі в суборенду земельних ділянок, розірвання укладених договорів оренди (тощо), відкриття рахунків, отримання (надання) позик, кредитів).

2. За останній квартал загинули при загадкових обставинах власники кількох успішних фермерських господарств. Зокрема ФГ "Дар" та ФГ "Кондратюки".

Так, у селі Попасне Дніпропетровської області після незаконної перереєстрації підприємства його керівник був знайдений повішеним. До цього йому пропонували продати підприємство через загрозу рейдерського захоплення. Аудіо-запис цієї розмови мала теща загиблого. Через деякий час її тіло виявили в басейні власного будинку.

3. Схожа трагедія сталася в селі Новопавлівка на кордоні з Донецькою областю. 10 червня власника великого агропідприємства знайшли вдома зі смертельним вогнепальним пораненням і зброєю в руках, проте гільзи на місці злочину так і не виявили. Через місяць, 10 липня, після перереєстрації в підприємства з’явився новий власник.

Оскільки питання рейдерства стало одним із найболючіших для бізнесу, заступник керівника Офісу Президента Олексій Гончарук повідомив, що за різними оцінками, протягом останніх шести років відбулося понад три тисячі захоплень. Зазвичай це зміна власника через підробку документів, через реєстраторів, яких не існує, або "дірки" у реєстрі. Схеми різні, а суть одна.

Вчорашнє рішення Президента України – це реальний крок, щоб покласти цьому край. Проблема рейдерства не нова. Досі в ручному режимі проводилося відключення недобросовісних реєстраторів, однак рейдерство залишалося. Тому Указ Президента України від 22.07.2019 №542/2019 "Про заходи щодо протидії рейдерству", серед іншого, передбачає розробку та ухвалення найближчим часом законопроекту для усунення прогалин у законодавстві, що дають змогу рейдерам нищити бізнес і відбирати нерухомість.

Джерела: http://reyestr.court.gov.ua; https://porady.org.ua/minyust-reydery-ukrainu-nakryla-volna-reyderskikh-zakhvatov?fbclid=IwAR1wFesKVZvxUH4LZnSg7zg-S-vA7gKq1BteP1klf4FY4GpWIUYeplNvxnQ ; https://kurkul.com/news/16606-slobodyanik-na-dnipropetrovschini-vbivayut-fermeriv-i-zahoplyuyut-yih-pidpriyemstva?fbclid=IwAR3j0b4y6Y2iWNqS_zkUgg4z0PIny73CtaD4pNeEBj6X_3s870uKmWY9RbE; https://www.president.gov.ua/documents/5422019-28749.


Рекомендувати:
Переглядів: 470 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz