Четвер, 28.03.2024, 10:26
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2020 » Липень » 31 » Перепливли за допомогою човна з села Вишетарасівка до міста Енергодар та пограбували банкомат
19:42
Перепливли за допомогою човна з села Вишетарасівка до міста Енергодар та пограбували банкомат

Так, досудовим розслідуванням по кримінальному провадженню встановлено, що ОСОБА_3 24.03.2020 року, в вечірній час, маючи умисел на умисне пошкодження чужого майна шляхом вибуху, діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_2, ОСОБА_4, ОСОБА_1, маючи при собі саморобне газове обладнання, на автомобілях приїхали до Каховського водосховища біля села Вишетарасівка Томаківського району Дніпропетровської області, де ОСОБА_3 залишився на березі, а ОСОБА_4, ОСОБА_1 та ОСОБА_2 за допомогою човна перепливли до міста Енергодар.

Далі ОСОБА_4 та ОСОБА_1 приблизно о 03.50 годині 25 березня 2020 року на скутері приїхали до магазину «Анастасія», розташованого в місті Енергодар, на якому вбудовано банкомат в якому перебували грошові кошти в сумі 1845000 гривень, де шляхом вчинення вибуху саморобним газовим пристроєм, пошкодили зазначений банкомат, який перетворився на металобрухт, чим завдали матеріальної шкоди на суму 71377, 28 гривень.

Після чого ОСОБА_1, шляхом віджиму дверей, проник до магазину «Анастасія», де мав намір заволодіти грошовими коштами, а ОСОБА_4 перебував біля магазину, однак з причин, що не залежали від їх волі, грошовими коштами не заволоділи, тобто не вчинили усіх дій, які вважали необхідними для доведення злочину до кінця, так як їх дії були попереджені працівниками охорони.

Під час проведення першочергових слідчо-оперативних заходів працівники управління карного розшуку спільно зі спецпризначенцями КОРД встановили та розшукали осіб, причетних до скоєння злочину. Зловмисниками виявилися чоловіки, 1976, 1976, 1977 та 1985 років народження.

Зловмисники були затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, яким повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених частиною 5 статті 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою) та частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

"Фігуранти мали широке коло корупційних зв’язків. Двоє з них — колишні працівники правоохоронних органів. Ще один із них  знаходився в розшуку за скоєння низки тяжких злочинів. Зловмисники мали високий рівень законспірованості. З метою здійснення свого злочинного задуму фігуранти розробили ретельний план. При цьому для його втілення вони використали плавзасіб та переправилися через річку з Дніпропетровської області до Запорізької, а саме до міста Енергодар. Після цього намагалися в такий же спосіб залишити місце скоєння злочину, проте їх затримали оперативники", — про це повідомлялось прес-службою ГУ НП в Запорізькій області.

 


Рекомендувати:
Переглядів: 444 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz