Субота, 04.05.2024, 18:23
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2014 » Жовтень » 16 » Внесено зміни до порядку розгляду звернень та особистого прийому громадян у Міністерстві юстиції України та Укрдержреєстрі
19:14
Внесено зміни до порядку розгляду звернень та особистого прийому громадян у Міністерстві юстиції України та Укрдержреєстрі

Відповідно до Закону України від 13 травня 2014 року №1261-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв’язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України», з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність до законодавства, наказом Міністерства юстиції України від 06.10.2014 №1643/5 "Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства юстиції України" зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 7 жовтня 2014 року за №1206/25983, затверджено такі зміни:

1. до підпункту 2.3 пункту 2 Інструкції про порядок розгляду звернень та особистого прийому громадян у Міністерстві юстиції України, в установах та організаціях, що належать до сфери його управління, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 18 березня 2004 року № 26/5, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 18 березня 2004 року за № 342/8941 (із змінами): 1) перше речення абзацу четвертого доповнено словами «, крім випадків, передбачених абзацами п’ятим - восьмим цього підпункту»; 2) доповнено підпункт новими абзацами такого змісту: «Повідомлення про порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» може бути здійснене працівником органу чи установи юстиції без зазначення авторства (анонімно).

Анонімне повідомлення про порушення вимог вказаного Закону підлягає розгляду, якщо наведена в ньому інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Анонімне повідомлення про порушення вимог вказаного Закону підлягає перевірці у строк не більше п'ятнадцяти днів від дня його отримання. Якщо у зазначений строк перевірити інформацію, що міститься в повідомленні, неможливо, керівник органу чи установи юстиції або його заступник продовжує строк розгляду повідомлення до тридцяти днів від дня його отримання.

У разі підтвердження викладеної у повідомленні інформації про порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» керівник органу чи установи юстиції вживає заходів до припинення виявленого порушення, усунення його наслідків та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності, а у разі виявлення ознак кримінального або адміністративного правопорушення також інформує спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції.».

2. Внесено до пункту 9 розділу І Порядку розгляду звернень громадян у Державній кримінально-виконавчій службі України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 23 липня 2013 року № 1475/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 липня 2013 року за №1246/23778, такі зміни: 1) перше речення абзацу сьомого доповнено словами «, крім випадків, передбачених абзацами восьмим - одинадцятим цього пункту»;  2) доповнено пункт новими абзацами такого змісту:  «Повідомлення про порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» може бути здійснене працівником органу (установи) ДКВС України без зазначення авторства (анонімно).

Анонімне повідомлення про порушення вимог вказаного Закону підлягає розгляду, якщо наведена в ньому інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Анонімне повідомлення про порушення вимог вказаного Закону підлягає перевірці у строк не більше п'ятнадцяти днів від дня його отримання. Якщо у зазначений строк перевірити інформацію, що міститься в повідомленні, неможливо, керівник органу (установи) ДКВС України або його заступник продовжує строк розгляду повідомлення до тридцяти днів від дня його отримання.

У разі підтвердження викладеної у повідомленні інформації про порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» керівник органу (установи) ДКВС України вживає заходів до припинення виявленого порушення, усунення його наслідків та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності, а у разі виявлення ознак кримінального або адміністративного правопорушення також інформує спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції.».

3. Внесено до пункту 2.3 розділу ІІ Інструкції про порядок розгляду звернень та організацію проведення особистого прийому громадян у Державній реєстраційній службі України, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 02 березня 2012 року № 350/5, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 06 березня 2012 року за № 369/20682, такі зміни: 1) перше речення абзацу четвертого доповнено словами «, крім випадків, передбачених абзацами п’ятим - восьмим цього пункту»;  2) доповнено пункт новими абзацами такого змісту: «Повідомлення про порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» може бути здійснене працівником Укрдержреєстру без зазначення авторства (анонімно).

Анонімне повідомлення про порушення вимог вказаного Закону підлягає розгляду, якщо наведена в ньому інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Анонімне повідомлення про порушення вимог вказаного Закону підлягає перевірці у строк не більше п'ятнадцяти днів від дня його отримання. Якщо у зазначений строк перевірити інформацію, що міститься в повідомленні, неможливо, керівник Укрдержреєстру або його заступник продовжує строк розгляду повідомлення до тридцяти днів від дня його отримання.

У разі підтвердження викладеної у повідомленні інформації про порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» керівник Укрдержреєстру вживає заходів до припинення виявленого порушення, усунення його наслідків та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності, а у разі виявлення ознак кримінального або адміністративного правопорушення також інформує спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції.».

Наказ Міністерства юстиції України від 06.10.2014 №1643/5 "Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства юстиції України" зареєстрований в Міністерстві юстиції України 7 жовтня 2014 року за №1206/25983, набирає чинності з дня його офіційного опублікування.


Рекомендувати:
Переглядів: 367 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz