Неділя, 05.05.2024, 14:45
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2014 » Грудень » 17 » Щодо порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно
10:52
Щодо порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно

25 листопада 2014 року набрали чинності зміни до статті 28 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (далі - Закон), внесені Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів" від 14 жовтня 2014 року №1701-VII.

Новою редакцією статті 28 Закону змінено режим доступу до відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, які стали відкритими та загальнодоступними.

Зазначені зміни передбачають можливість отримання будь-якою фізичною чи юридичною особою інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі – Державний реєстр прав) за об'єктом нерухомого майна в електронній формі через офіційний веб-сайт Державної реєстраційної служби України (далі - Укрдержреєстр).

Закон не виключає можливість особи звернутись до органу державної реєстрації прав або нотаріуса особисто або через установи поштового зв’язку із заявою про одержання інформації з Державного реєстру прав.

Спрощено і порядок отримання відповідної інформації органами державної влади, органами місцевого самоврядування, судами, органами внутрішніх справ, прокуратури, Служби безпеки України, адвокатами та нотаріусами, які отримуватимуть необхідну їм інформацію в електронній формі шляхом безпосереднього доступу до Державного реєстру прав за умови ідентифікації відповідної посадової особи за допомогою електронного цифрового підпису.

За інформацією Укрдержреєстру від 26.11.2014, практичне застосування наведених положень Закону передбачається після прийняття Кабінетом Міністрів України відповідних рішень.

До визначення Урядом механізму реалізації положень Закону в частині відкритості та загальнодоступності інформації про речові права на нерухоме майно діє чинний Порядок надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2013 року №868.

У ході круглого столу, який відбувся 12.12.2014 в Міністерстві юстиції України на тему "Відкриття майнових реєстрів - механізми реалізації урядових ініціатив", представники Міністерства юстиції України, Укрдержреєстру та державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України, яке є адміністратором Державного реєстру прав, презентували громадськості новий порядок отримання інформації з Державного реєстру прав, відображений у проекті постанови Кабінету Міністрів України "Про реалізацію статті 28 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

У свою чергу заступник генерального директора Державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України Леонід Богданов повідомив, що електронна система доступу до реєстрів вже пройшла експертизу на комплексний захист інформації. Нині йде відпрацювання інтерфейсу. Тож фактично вже з 1 січня система буде повністю готова до роботи.

Він зазначив, що після відкриття доступу громадяни отримають можливість швидко знайти інформацію та перевірити необхідні для них дані. При цьому, безпека інформації безпосередньо у реєстрі буде гарантована використанням найсучасніших технологій захисту.

-Новини Укрдержреєстру від 26 листопада та 12 грудня 2014 року-


Рекомендувати:
Переглядів: 626 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz