Понеділок, 06.05.2024, 04:25
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2014 » Вересень » 4 » Подолання корупції у системі органів державної реєстрації прав та відновлення довіри громадян – одне з пріоритетних завдань Укрдержреєстру
09:24
Подолання корупції у системі органів державної реєстрації прав та відновлення довіри громадян – одне з пріоритетних завдань Укрдержреєстру

Подолання корупції у системі органів державної реєстрації прав та відновлення довіри громадян – одне з пріоритетних завдань Укрдержреєстру, - Ганна Онищенко

У рамках проголошеної владою державної політики, спрямованої на подолання корупційних проявів у країні, Укрдержреєстром було оголошено ефективну боротьбу з корупцією в системі органів державної реєстрації прав та тісну співпрацю з правоохоронними органами у цьому напрямку.

«Ми розуміємо, що люстрація не повинна проводитися лише на словах, і тому постійно здійснюємо перевірки діяльності працівників нашої служби, починаючи з тих, які займають керівні посади, до державних реєстраторів, які безпосередньо вчиняють реєстраційні дії. За результатами таких перевірок приймаються кадрові рішення», - зазначила у одному з інтерв’ю нинішній керівник Служби Ганна Онищенко.

Так, станом на сьогодні, з посад заступників начальників реєстраційних служб головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в АРК, областях, містах Києві та Севастополі та начальників реєстраційних служб районних, районних у містах, міських, міськрайонних та міжрайонних управлінь юстиції за останні три місяці звільнено 33 особи. З них – 19 осіб притягнено до дисциплінарної відповідальності – догану оголошено 17 особам та застосовано захід дисциплінарного впливу у вигляді затримки присвоєння чергового рангу 2 особам.

Слід зазначити, що на державній службі існує порядок проведення службових перевірок і службових розслідувань, результати яких оформлюються спочатку наказом керівника, потім актом, що підписується членами комісії, яка проводить відповідну службову перевірку (службове розслідування). На підставі цього акту керівник має право приймати ті чи інші рішення.

У ході таких перевірок досить часто виявляються грубі порушення у діяльності реєстраційних служб, недбале та безвідповідальне ставлення їх керівників до своїх службових обов’язків та до організації роботи служб, які вони очолюють, що фактично підриває довіру громадян до реєстраційної служби, як носія владних повноважень. Тому, керівництво Укрдержреєстру вимушене робити конкретні кроки по вирішенню таких проблем, а саме здійснювати кадрові зміни.

Звільнення працівників реєстраційних служб стосується не лише окремих регіонів, але й центрального апарату Державної реєстраційної служби. На сьогодні, за період з 27.05.2014 по 02.09.2014 з апарату Укрдержреєстру звільнено 23 особи, з них частина керівників профільних департаментів та працівників апарату - за грубе порушення чинного законодавства України.

Окреме місце займають факти звільнення з посад за порушення присяги державного службовця (п.6 ч.1 статті 30 ЗУ «Про державну службу), адже припинення державної служби за порушення присяги є найсуворішою санкцією відповідальності державного службовця, який вчинив діяння, несумісне з посадою.

Окрім того, мають місце випадки звільнення працівників реєстраційних служб за порушення присяги. Так, лише за останній місяць в регіональних реєстраційних службах звільнено 2 працівника, а з апарату Укрдержреєстру вивільнено 3 працівника, які порушили присягу державного службовця.

Останнім прикладом факту такого звільнення є вчинення дій, які підривають довіру до Укрдержреєстру як до носія влади, керівництвом профільного департаменту Служби.

Керівником Департаменту та його заступником фактично було заявлено про відмову від виконання своїх службових обов’язків – а саме, вони відмовились їхати у відрядження для надання методичної допомоги відповідній області. Це стало прикладом несумлінного здійснення службовою особою центрального органу виконавчої влади покладених на Державну реєстраційну службу завдань, що є вкрай неприпустимим у непростий для країни час. Такі дії посадових осіб ставлять під сумнів можливість ефективного здійснення Укрдержреєстром своїх функцій, призводять до приниження державного органу, а тому подібні факти вимагають вчинення рішучих кроків – а саме звільнення таких працівників з займаних посад за порушення присяги державного службовця.

Укрдержреєстр і надалі здійснюватиме заходи, спрямовані, перш за все, на попередження проявів корупції у органах державної реєстрації прав, а також оперативне реагування на факти їх вчинення. Звертаємо увагу, що у Службі працює лінія для повідомлень про випадки корупції в органах державної реєстраційної служби – (044) 233-65-12 (http://www.drsu.gov.ua/show/25), а також на електронну скриньку: linedoviru@drsu.gov.ua.

- 03.09.2014 Укрдержреєстр http://www.drsu.gov.ua -


Рекомендувати:
Переглядів: 414 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz