Неділя, 28.04.2024, 23:37
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2014 » Квітень » 11 » Подання заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень
11:14
Подання заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень

Відповідно до статті 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон) заява про державну реєстрацію прав та їх  обтяжень подається  до  органу  державної  реєстрації  прав у паперовій або електронній формі у випадках, передбачених цим Законом.

Заява подається окремо щодо кожного об’єкта нерухомого майна. У разі коли право власності на житловий будинок, будівлю або споруду набувається одночасно з набуттям у відповідної заінтересованої особи речових прав на земельну ділянку, на якій вони розташовані, заявник подає органові державної реєстрації прав, нотаріусові одну заяву щодо таких об’єктів.

Якщо  об’єкт  нерухомого  майна розміщений у межах території, на  якій  діють  два  і  більше органів державної реєстрації прав, заява  про  державну  реєстрацію  прав подається до одного з таких органів  на  вибір  заявника.

Заява про державну реєстрацію прав власності, реєстрація яких проведена  відповідно  до  законодавства,  що  діяло  на момент їх виникнення,  під час вчинення нотаріальної дії з нерухомим майном, об’єктом   незавершеного  будівництва  подається  нотаріусу, який вчиняє  таку  дію. 

Заява   про   державну  реєстрацію  прав  та  їх  обтяжень  у результаті  вчинення нотаріальної дії з нерухомим майном, об'єктом незавершеного  будівництва  подається нотаріусу, яким вчинено таку дію.

Заява  про  державну  реєстрацію  прав  власності на земельну ділянку, права  оренди земельної ділянки державної чи комунальної власності за письмовою заявою  правонабувача  може  подаватися державним   кадастровим   реєстратором,  який здійснив  державну реєстрацію такої  земельної  ділянки.

Заява   про   державну  реєстрацію  прав  та  їх  обтяжень  в електронній  формі  може подаватися виключно державним кадастровим реєстратором або державним виконавцем.

У  разі  здійснення  державної  реєстрації  речових  прав  на земельні  ділянки,  похідних  від  права власності, за відсутності державної  реєстрації  права  власності  держави чи територіальної громади   на   зазначені   земельні   ділянки,  відповідний  орган виконавчої  влади  чи  орган місцевого самоврядування зобов'язаний одночасно подати до органу державної реєстрації прав чи державному кадастровому  реєстратору відповідну заяву про державну реєстрацію права  власності  держави  чи  територіальної громади на зазначені земельні  ділянки.  Рішення  органу  виконавчої  влади  чи  органу місцевого   самоврядування   про   передачу  земельної  ділянки  у користування    (постійне   користування,   оренда,   користування земельною  ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), користування  чужою  земельною ділянкою для забудови (суперфіцій), сервітут)  вважається  заявою  про здійснення державної реєстрації права  власності  держави  чи  територіальної громади на зазначену земельну  ділянку. 

У  разі  виникнення,  переходу або припинення права власності на житловий будинок, будівлю або споруду з одночасним виникненням, переходом  або  припиненням  речових  прав на земельну ділянку, на якій   вони   розташовані,   подається  одна  заява  про  державну реєстрацію  прав  та  їх обтяжень на такі об'єкти.

При  цьому  одна  заява  подається лише у разі, якщо права на житловий  будинок,  будівлю,  споруду та земельну ділянку, на якій вони  розташовані, реєструються щодо однієї особи.

Порядок здійснення  кількох реєстраційних дій по одній заяві про державну реєстрацію прав та їх обтяжень визначається Кабінетом Міністрів  України у Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Реєстрація  заяв  про  державну  реєстрацію  прав  та їх обтяжень проводиться в порядку черговості їх надходження.

Разом  із  заявою  про  державну  реєстрацію  прав  та їх обтяжень   у   паперовій  формі  подаються  оригінали  документів, необхідних для державної реєстрації прав та їх обтяжень, їх копії, засвідчені в установленому порядку.

У  разі  подання  заяви  про  державну  реєстрацію прав та їх обтяжень  в  електронній  формі  подаються  оригінали  електронних документів,   необхідних  для  державної  реєстрації  прав  та  їх обтяжень,  або  електронні копії оригіналів документів, необхідних для  державної  реєстрації прав та їх обтяжень, виготовлені шляхом сканування таких документів у паперовій формі.

Заява про державну  реєстрацію  прав  та  їх  обтяжень  не приймається  у  разі відсутності документа, що підтверджує оплату послуг з державної реєстрації прав та їх обтяжень.

При  отриманні  заяви  та   документів,   необхідних для державної  реєстрації прав та їх обтяжень,  проводиться реєстрація заяви у базі даних про реєстрацію заяв та запитів  із  зазначенням дати і часу реєстрації.

Заява  про  державну  реєстрацію  прав та їх обтяжень може бути  відкликана  до  прийняття державним реєстратором рішення про державну  реєстрацію  прав  та  їх  обтяжень,  відмову в державній реєстрації.

Державна  реєстрація  прав  проводиться на підставі заяви власника, іншого правонабувача, сторони правочину, за яким виникло право, уповноваженої  ними  особи  або  державного  кадастрового реєстратора у випадках, передбачених цим Законом.

Державна реєстрація обтяжень проводиться на підставі заяви органу  або посадової особи, якими встановлено обтяження, особи, в інтересах якої встановлено обтяження, уповноваженої ними особи.

Державна   реєстрація   припинення   іпотеки,  обтяження проводиться  на  підставі  заяви  обтяжувача, яку він зобов’язаний подати  протягом  п’яти  робочих  днів  з  дня припинення іпотеки, обтяження  самостійно  або  на  письмову  вимогу боржника чи іншої особи,  права  якої  порушено  через наявність таких реєстраційних записів.

  У  разі  придбання (передачі) за результатом прилюдних торгів (аукціонів)  нерухомого  майна,  що  є предметом іпотеки, державна реєстрація   припинення  іпотеки  проводиться  на  підставі  заяви державного виконавця.

Під час подання заяви про державну реєстрацію прав особи, визначені у частині сьомій статті 16 Закону, повинні повідомити орган державної  реєстрації  прав,  державного реєстратора про наявність встановленої законом заборони на відчуження нерухомого майна.

Під час подання заяви про державну реєстрацію прав та  їх обтяжень  у  паперовій  формі  фізична  особа  повинна  пред'явити документ,   що   посвідчує  її  особу,  а  у  разі  подання  заяви представником  фізичної  чи  юридичної  особи також - документ, що підтверджує  його  повноваження  діяти  від  імені  таких  осіб. У випадках,   установлених   законом, представник іноземної особи пред'являє документи, легалізовані в     установленому нормативно-правовими актами порядку.

Під  час  подання  заяви  про  державну реєстрацію прав та їх обтяжень   в   електронній   формі   на  таку  заяву  накладається електронний  цифровий підпис заявника.

Порядок державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2013 року №868 «Про затвердження Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень і Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно» (далі – Порядок), встановлює відповідальність заявника за достовірність відомостей, які містяться у документах, поданих для проведення державної реєстрації прав, взяття на облік безхазяйного нерухомого майна. Порядок також встановлює, що документи, які подаються для проведення державної реєстрації прав, взяття на облік безхазяйного нерухомого майна, повинні відповідати вимогам, що встановлені законом, цим Порядком та іншими нормативно-правовими актами.

Форма і вимоги до заповнення заяв та запитів, що подаються до органу державної  реєстрації прав для проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень, взяття на облік безхазяйного  нерухомого майна та надання інформації з Державного реєстру прав, встановлено наказом Міністерства юстиції України від 17.04.2012 №595/5 «Про впорядкування відносин, пов’язаних із державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20 квітня 2012 року за №590/20903 (із змінами).
 

Начальник реєстраційної служби Томаківського районного управління юстиції В. Павленко
 


Рекомендувати:
Переглядів: 511 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz