Четвер, 02.05.2024, 09:58
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2014 » Липень » 24 » ПАРЛАМЕНТ ЗРОБИВ ПЕРШИЙ КРОК ЩОДО ПОВНОГО ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ ДЕРЖАПАРАТУ ТА РЕФОРМИ СИСТЕМИ АДМІНПОСЛУГ, ЯКІ БУЛИ ЗАПРОПОНОВАНІ МІН’ЮСТОМ
15:08
ПАРЛАМЕНТ ЗРОБИВ ПЕРШИЙ КРОК ЩОДО ПОВНОГО ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ ДЕРЖАПАРАТУ ТА РЕФОРМИ СИСТЕМИ АДМІНПОСЛУГ, ЯКІ БУЛИ ЗАПРОПОНОВАНІ МІН’ЮСТОМ

24 липня 2014 року Верховна Рада України зробила перший крок щодо повного перезавантаження державного апарату та спрощення надання адміністративних послуг та прийняла у першому читанні законопроекти, підготовлені Міністерством юстиції України, за №4322а та №4323a.

Законопроекти, зокрема, передбачають проведення позачергової публічної атестації представників публічної служби та судової системи на предмет корупційної складової та професійної компетентності. Окрім того, доступ до публічної служби буде відкрито для громадян, які мають належну освіту та професійну підготовку, але не мають досвіду роботи на державній службі. Добір нових фахівців на публічну службу відбуватиметься шляхом тестувань.

«Ми хочемо провести масштабну переатестацію і запросити до органів державної влади та місцевого самоврядування нових людей з хорошою освітою і з високим професійним рівнем», - зазначив під час виступу у Верховній Раді Міністр юстиції Павло Петренко.

Також громадяни отримають можливість альтернативної подачі документів до органів реєстрації або до центрів надання адміністративних послуг, в тому числі через Інтернет.

Оплата адміністративних послуг стане диференційованою та соціально адаптованою. Пересічні українці та корпоративний сектор сплачуватимуть за різними тарифами.

Доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно стане відкритим для всіх. А повноваження державних реєстраторів у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також реєстрації підприємців буде покладена на місцеву владу та приватних нотаріусів.

«Ми пропонуємо передати функції надання адмінпослуг населенню органам місцевого самоврядування. Саме місцева влада має бути зацікавлена у відкритті таких центрів», - зазначив Павло Петренко.

Також змін зазнає система мотивації державних реєстраторів та виконавців.

«Щоб залучити до роботи фахівців високого рівня, ми маємо запропонувати їм нормальну заробітну плату. Неможливо знайти хорошого фахівця, який не братиме хабарі, отримуючи зарплату 1200 гривень на місяць», - зазначив Міністр.

За словами Павла Петренка, підвищити мотивацію серед службовців планується за рахунок винагороди, яку вони отримуватимуть у разі швидкого та якісного виконання роботи.

Для цього половина надходжень від виконавчого збору та адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців спрямовуватиметься до спеціального фонду держбюджету. Кошти витрачатимуться на фінансування діяльності ДВС та ДРС, виплату винагороди реєстраторам та держвиконавцям, підвищення кваліфікації та розвиток інформаційно-аналітичної бази.

«Винагорода дасть змогу диференційовано підходити до тих, хто надає якісну послугу. Ця практика працює в багатьох країнах, зокрема в Грузії, яка знаходиться серед світових лідерів за якістю надання адміністративних послуг», - повідомив Павло Петренко.

Очільник Мін’юсту переконаний, що фіксована і фактично мінімальна заробітна плата спеціалістів призводить до того, що у конкретно взятого чиновника немає мотивації працювати краще.

Обсяг винагороди держвиконавців та реєстраторів залежатиме від реальної кількості проведених реєстрацій або реалізованих виконавчих дій.

«Ми пропонуємо європейські підходи до мотивації осіб, які працюють у сфері адміністративних послуг. Це дасть змогу залучити найкращих спеціалістів, які будуть мотивовані, і отримуватимуть винагороду за свою роботу», - резюмував Павло Петренко.

-Міністерство юстиції України-


Рекомендувати:
Переглядів: 447 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz