Субота, 27.04.2024, 10:42
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2014 » Вересень » 8 » Державні реєстри майнових прав мають бути відкритими, – Павло Петренко
15:43
Державні реєстри майнових прав мають бути відкритими, – Павло Петренко

Міністерство юстиції та Уряд однозначно виступають за відкриття даних майнових реєстрів. Про це сьогодні під час круглого столу в рамках першого державного хакатону «Держ-хак 2014» повідомив Міністр юстиції України Павло Петренко.

«Мін’юст і Уряд мають спільну і однозначну позицію з цього питання – реєстри мають бути відкритими. Переконаний, що й наступний склад парламенту матиме таку ж позицію. Тому в мене немає сумнівів, що відповідний закон буде прийнятий», – наголосив очільник Мін’юсту.

За його словами, наразі завданням Мін’юсту є забезпечення публічності реєстрів та захист системи від внесення неправдивої інформації.

«Будь-який громадянин має отримати змогу дізнатися про об’єкт нерухомості, про бізнес, про підприємства з публічного реєстру. Тільки так можна дати поштовх до залучення інвестицій в українську економіку та притягнути до відповідальності тих, хто має неправомірні доходи», – підкреслив Міністр юстиції України.

На переконання Міністра юстиції України, противниками відкриття реєстрів є лише особи, які приховують своє реальне майнове становище та свої реальні доходи.

«Після відкриття реєстрів цього зробити не вдасться. Українське суспільство вимагає відкритості, щоб за закритими реєстрами не ховалися держслужбовці, які за декларацією бідніші церковної миші, а живуть у будинках вартістю в кілька мільйонів доларів», – зазначив Павло Петренко.

Він також зауважив, що закритість реєстрів породила чорний ринок, на якому можна придбати будь-які дані.

 «Всі реєстри можна купити вільно на чорному ринку. Є чіткі прайс-листи. Для прикладу, база податкової коштує усього 100 доларів, база фізичних осіб – 200 доларів, база ДАІ – 150 доларів. Причому ці дані знаходяться поза правовим полем і використовуються якраз шахраями», – повідомив Міністр юстиції.

За його словами, свого часу в Грузії, яка забезпечила вільний доступ до реєстрів кілька років тому, також було багато побоювань. Однак, з часом практика довела їх безпідставність.

«В Грузії також велися дискусії стосовно проблем, які можуть виникнути після відкриття доступу. Грузія, як і Україна зараз, в період відкриття реєстрів перебувала під атаками зовнішнього агресора. Скептики тоді також говорили, що після відкриття почнуть масово з’являтися випадки зловживань і махінацій. Та через рік використання відкритих реєстрів, за статистикою, яку вели місцеві правоохоронні органи, кількість махінацій зменшилася в рази», – наголосив Павло Петренко.

НОВИНИ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ від 06.09.2014


Рекомендувати:
Переглядів: 420 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz