Неділя, 28.04.2024, 19:01
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2014 » Травень » 14 » Державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва
11:38
Державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва

Державна  реєстрація прав на об’єкт незавершеного будівництва та їх обтяжень у випадках, установлених законом, проводиться у порядку, визначеному Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон), з урахуванням особливостей правового статусу  такого  об’єкта.

Державна реєстрація прав власності, реєстрація яких проведена відповідно до законодавства, що діяло на момент їх виникнення, під час вчинення нотаріальної дії з  об’єктом незавершеного будівництва проводиться нотаріусом, яким вчиняється така дія. 

Державна реєстрація прав у результаті вчинення нотаріальної дії з нерухомим майном, об’єктом незавершеного будівництва проводиться  нотаріусом, яким вчинено  таку дію.

Заява про державну реєстрацію прав власності, реєстрація яких проведена  відповідно до законодавства, що діяло на момент їх виникнення, під час вчинення нотаріальної дії з об’єктом незавершеного будівництва подається нотаріусу, який вчиняє  таку  дію.

Заява про державну реєстрацію прав та їх обтяжень у результаті вчинення нотаріальної дії з об'єктом незавершеного будівництва  подається нотаріусу, яким вчинено таку дію.

Під час подання заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень фізична особа  повинна пред'явити та надати копію документу, що посвідчує її особу, а у разі  подання  заяви представником  фізичної  чи  юридичної  особи також - документ, що підтверджує  його повноваження  діяти  від  імені  таких  осіб. У випадках, установлених законом, представник іноземної особи пред'являє документи, легалізовані в установленому нормативно-правовими актами порядку. Заявник подає разом із заявою органові державної реєстрації прав, нотаріусові документ, що підтверджує внесення плати за надання витягу з Державного реєстру прав, та документ про сплату державного мита.

Порядок державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2013 року №868 «Про затвердження Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень і Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно» (далі – Порядок) встановлює відповідальність заявника за достовірність відомостей, які містяться у документах, поданих для проведення державної реєстрації прав, взяття на облік безхазяйного нерухомого майна. Порядок також встановлює, що документи, які подаються для проведення державної реєстрації прав, взяття на облік безхазяйного нерухомого майна, повинні відповідати вимогам, що встановлені законом, цим Порядком та іншими нормативно-правовими актами.

Форма і вимоги до заповнення заяв та запитів, що подаються до органу державної  реєстрації прав для проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень, взяття на облік безхазяйного  нерухомого майна та надання інформації з Державного реєстру прав, встановлено наказом Міністерства юстиції України від 17.04.2012 №595/5 «Про впорядкування відносин, пов’язаних із державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20 квітня 2012 року за №590/20903 (із змінами).

Державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва проводиться у порядку, встановленому для державної реєстрації прав щодо нерухомого майна, право власності на яке заявлено вперше, з урахуванням особливостей, визначених розділом «Державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва» Порядку.

У разі проведення державної реєстрації права власності на об’єкт незавершеного будівництва заінтересованою особою є особа, яка здійснює його будівництво.

Для проведення державної реєстрації права власності на об’єкт незавершеного будівництва заявник також подає: документ, що підтверджує присвоєння об’єкту нерухомого майна адреси; документ, що підтверджує виникнення, перехід та припинення речових прав на земельну ділянку; документ, що відповідно до законодавства надає право на виконання будівельних робіт; технічний паспорт на об’єкт незавершеного будівництва.

Якщо відповідно до законодавства право на виконання будівельних робіт виникає з моменту повідомлення уповноважених органів, заявник також подає копію документа, що відповідно до законодавства підтверджує факт повідомлення.
 


Рекомендувати:
Переглядів: 429 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz