П`ятниця, 29.03.2024, 00:45
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2017 » Квітень » 22 » Відкрито провадження щодо порушень Преображенською сільрадою та Томаківською РДА законодавства про доступ до публічної інформації
14:58
Відкрито провадження щодо порушень Преображенською сільрадою та Томаківською РДА законодавства про доступ до публічної інформації

Відповідно до статті 17 Закону України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини" стосовно порушення Преображенською сільською радою та Томаківською районною державною адміністрацією Закону України "Про доступ до публічної інформації", відкрито провадження Уповноваженого та вживаються передбачені чинним законодавством заходи з метою з`ясування обставин порушення. Таку інформацію 11.04.2017 повідомив керівництву Громадської організації "Правозахисна варта Томаківщини" представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини у Дніпропетровській області Т.А. Кокшарова.

Нагадаємо, що 22 лютого 2017 року в Томаківській районній державній адміністрації виконуючим обов`язки голови Хведчук В.О. було проведено публічний звіт про підсумки діяльності Томаківської районної державної адміністрації у 2016 році, про що опубліковано відповідні повідомлення в районній газеті "Наш край", на веб-сайті самої Томаківської РДА. З метою ознайомлення з офіційним текстом публічного звіту, нами було подано відповідний запит до Томаківської РДА та отримано відповідну інформацію, яку також оприлюднено на самому сайті РДА. В соціальній мережі групи «Томаківка – наш край!» за цим посиланням користувач Любов Жук зазначала «Результати вражають, прослідковується командна робота, співпраця гілок влади. Та в Преображенському сільському Будинку культури роботи з поточного ремонту покрівлі не проводились...». Тобто, посадовці відзвітували про виконання робіт у 2016 році з поточного ремонту покрівлі у Преображенському сільському Будинку культури, яких по факту ніхто і не проводив.

Перевіривши питання виконання робіт з поточного ремонту покрівлі у Преображенському сільському Будинку культури нами встановлено, що дійсно ніякого ремонту не проводилось.

На підставі статей 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», які надають право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації, 06.03.2017 нами було направлено запит на електронну адресу Преображенської сільської ради (rada39@ukr.net) та письмово до Томаківської районної державної адміністрації щодо надання інформації про кількість коштів виділених та використаних у 2016 році для виконання робіт з поточного ремонту покрівлі у Преображенському і Чумаківському сільських Будинках культури. З відповідей на запити нами було встановлено наступні порушення:

1. Преображенською сільською радою нам було надано неправомірну відмову у наданні інформації;

2. Томаківською районною державною адміністрацією в останні строки надання нам інформації, перенаправлено запит до Томаківської селищної ради, у зв’язку з чим вбачаємо приховування злочину та вчинення посадовими особами цієї адміністрації фінансових правопорушень пов’язаних з корупцією – Томаківська районна державна адміністрація звітувала про свою роботу у 2016 році, а не Преображенської сільської ради, чи Томаківської селищної ради; вбачаємо можливі корупційні проступки з боку посадових осіб Томаківської РДА, які профінансували та не проконтролювали хід виконання відповідних робіт.

Про результати провадження, Регіональне представництво Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області повідомить додатково.


Рекомендувати:
Переглядів: 709 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz