Четвер, 28.03.2024, 11:58
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2013 » Грудень » 20 » Відділ ДРАЦС реєстраційної служби РУЮ роз`яснює: укладення шлюбу громадян України з іноземними громадянами на території України
19:14
Відділ ДРАЦС реєстраційної служби РУЮ роз`яснює: укладення шлюбу громадян України з іноземними громадянами на території України

В даній статті ми розповімо вам про укладення шлюбу з іноземцями на території України та допоможемо вам, в його реєстрації за допомогою покрокової інструкції.

Тож розпочнемо:

КРОК 1. Які документи Вам та вашій(ому) дружині (чоловіку) потрібні для реєстрації шлюбу.

Для того, щоб Ваш шлюб зареєстрували, необхідно подати до органу державної реєстрації актів цивільного стану заяву про бажання вступити до шлюбу, а також для іноземного громадянина наступні документи:

- посвідчення особи (паспорт);

- довідка з місця проживання;

- довідка про відсутність перешкод для укладення шлюбу;

- рішення суду про розлучення (виписка з нього);

- довідка про сімейний стан;

Стосовно Вас, як громадянина України, то Вам достатньо лише пред`явити паспорт, у якому буде відсутній штамп про одруження.

КРОК 2. В які державні органи Вам потрібно звернутись перед укладенням шлюбу.

Всі вище наведенні документи повинні бути легалізовані або апостильовані. Апостиль ставиться тільки у тих країнах, які підписали Гаазьку Конвенцію. Документи слід легалізувати (поставити Апостиль) в Міністерстві закордонних справ України, у відділі легалізації (МЗС знаходиться за адресою: м. Київ, Михайлівська площа 1, консульський збір - 51 гривня). Країни які не підписали Конвенцію (Канада, Німеччина) вимагають консульську легалізацію, тобто документи повинні бути спочатку засвідчені в МЗС цієї держави, а потім легалізовані у консульстві України в цій державі, або ж документи спочатку засвідчуються в консульстві іноземної держави на території України, а потім легалізуються в Департаменті консульської служби МЗС України. Документи, які складені іноземною мовою, обов’язково повинні мати переклад тексту на державну мову (українську), достовірність яких засвідчується консульською установою чи дипломатичним представництвом України за кордоном або посольством (консульством) держави, громадянином якої є іноземець. Обов`язковим є переклад паспорту нареченого(ної) на українську мову з нотаріальним засвідченням.

КРОК 3. Які проблеми Вас підстерігають на шляху до та після реєстрації Вашого шлюбу.

Потрібно завжди пам`ятати, що в різних країнах – різні форми реєстрації шлюбів (цивільна, релігійна, змішана). Якщо Ваш обранець, наприклад, іспанець або іранець, то потрібно знати, яка форма шлюбу існує в Іспанії чи Ірані, щоб не трапилось так, що шлюб зареєстрований в Україні, не буде визнано дійсним. Якщо Ви впевнені, що після одруження проживатимете за кордоном, то бажано там і реєструвати шлюб, так у подальшому буде виникати менше зайвих проблем.

Якщо Ваш обранець мусульманин, то треба обов`язково враховувати релігію, національні інтереси, звичаї та сімейні традиції. Наприклад, Ваш наречений пакистанець. Він привозить вас на свою землю, де разом з вами виявляється будуть проживати ще кілька дружин. І повірте мені, дороги назад може вже не бути. Діти, народжені у шлюбі з мусульманином, завжди залишаються з батьком, а при розлученні у Вас можуть залишитись лише спогади про гаряче та палке кохання, з яким зазвичай і повертаються засмучені та розбиті «Роксолани» додому.

Взагалі, в кожній країні Європи чи в Америці - можуть виникати проблеми з дітьми.

Права батьків відносно дитини, закон за кордоном захищає в більшій мірі. Чому, запитаєте Ви? Відповідь полягає у тому, що чоловік заробляє більше, ніж жінка, тому і забезпечити безхмарне майбутнє дитини у нього існує більше можливостей.

КРОК 4. Реєстрація шлюбу.

Іноземець, який не досяг за чинним законодавством шлюбного віку (для жінки - 18, а для чоловіка - 18 років), не має права вимагати реєстрації шлюбу, хоча за законом своєї країни він уже вправі вступити в шлюб.

Шлюб між громадянином України та іноземцем, а також шлюб між іноземцями реєструються в Україні відповідно до Сімейного кодексу України. Шлюб між іноземцями, зареєстрований в Україні у посольстві або консульстві іноземної держави в Україні, є дійсним в Україні на умовах взаємності, якщо жінка і (або) чоловік у момент реєстрації шлюбу були громадянами держави, яка призначила посла або консула.

Після державної реєстрації шлюбу в урочистій обстановці подружжю вручають свідоцтво про укладення шлюбу. При врученні роз’яснюють порядок легалізації цього свідоцтва в компетентних органах України. Додатково одному з подружжя, який є громадянином України, надають консультацію щодо документів, які будуть необхідні в подальшому для виїзду за кордон.

Вартість шлюбної церемонії з іноземцями коштує так само, як і з громадянами України — від 140 до 337 грн., залежно від вибраного обряду.

КРОК 5. Розірвання шлюбу.

Розірвання шлюбу між громадянином України та іноземцем, а також шлюбу іноземців між собою в Україні здійснюється за законодавством України (глава 11 «Припинення шлюбу» розділу ІІ «Шлюб, права та обов’язки подружжя» Сімейного Кодексу України). Шлюб розривається за такою ж процедурою, за тими ж мотивами і з тими ж правовими наслідками, які встановлені в Сімейному кодексі України. Щодо розірвання шлюбів іноземців наше законодавство не передбачає ніяких обмежень і винятків. При розлученні іноземці не мають право посилатись на свої національні закони, наприклад на ті, які забороняють розірвання шлюбу або обмежують його визначеними умовами, або навпаки – примушують розірвати шлюб, виходячи з расових, релігійних та інших міркувань.

- Світлана Потарська, начальник відділу ДРАЦС реєстраційної служби Томаківського районного управління юстиції -


Рекомендувати:
Переглядів: 656 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz