П`ятниця, 19.04.2024, 23:32
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2013 » Грудень » 20 » Система органів державної реєстрації прав
19:04
Система органів державної реєстрації прав

Стаття 6 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі - Закон). Система органів державної реєстрації прав:

1. Систему органів державної реєстрації прав становлять:

Міністерство юстиції України;

центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації прав;

органи державної реєстрації прав, утворені Міністерством юстиції України в установленому законодавством порядку (далі - органи державної реєстрації прав).

2. Держателем Державного реєстру прав є центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері державної реєстрації прав.

3. Адміністратором Державного реєстру прав є державне підприємство, що належить до сфери управління Міністерства юстиції України, здійснює заходи із створення та супроводження програмного забезпечення Державного реєстру прав та відповідає за технічне і технологічне забезпечення, збереження та захист даних, що містяться у Державному реєстрі прав.

Відповідно до частини першої статті 6 Закону систему органів державної реєстрації складають Міністерство юстиції України, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері державної реєстрації прав, та органи державної реєстрації прав, утворені Міністерством юстиції України в установленому законодавством порядку.

Сучасний етап адміністративної реформи в Україні було започатковано відповідно до Указу Президента України від 9 грудня 2010 року №1085/2010 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», однією із концептуальних засад якої є визначення видів центральних органів виконавчої влади (міністерства, служби, агентства та інспекції) в залежності від їх призначення, функціонального характеру та повноважень. Цим Указом, в тому числі, було утворено Державну реєстраційну службу України (далі – Укрдержреєстр) та покладено на неї функції з реалізації державної політики у сфері реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, у сфері реєстрації релігійних організацій, а також функції Міністерства юстиції України з реалізації державної політики у сфері реєстрації.

Крім Укрдержреєстру державна реєстрація прав здійснюється територіальними органами Міністерства юстиції України.

На виконання наказу Міністерства юстиції України від 7 вересня 2011 року №2074/5 «Про структурні підрозділи територіальних органів юстиції, що забезпечують реалізацію повноважень Укрдержреєстру та з питань банкрутства» (із змінами) на території України, за рахунок додаткової чисельності працівників у кількості 2600 осіб, утворено 583 структурні підрозділи територіальних органів юстиції, що забезпечують реалізацію повноважень Укрдержреєстру у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно (581 – в районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних управліннях юстиції, 2 – в головних управліннях юстиції у містах Києві та Севастополі).

Відповідно до частини другої статті 6 Закону центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері державної реєстрації прав, є держателем Державного реєстру прав. Зрозуміло, що таким органом в цей час є саме Міністерство юстиції України.

Міністерство юстиції України забезпечує саме нормативне, матеріально-фінансове, організаційне та кадрове забезпечення функціонування цього реєстру.

Відповідно до частини 3 статті 6 Закону, адміністратором Державного реєстру прав є державне підприємство, що належить до сфери управління Міністерства юстиції України, здійснює заходи із створення та супроводження програмного забезпечення Державного реєстру прав та відповідає за технічне і технологічне забезпечення, збереження та захист даних, що містяться у Державному реєстрі прав. Таким підприємством є Державне підприємство «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України. Це підприємство засноване Міністерством юстиції України в 1997 році, а постановою Кабінету Міністрів України від 14 липня 1999 року №1272 «Про державне підприємство «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України» воно визначено адміністратором всіх реєстрів, створення та забезпечення функціонування яких належить до компетенції Міністерства юстиції України.


Рекомендувати:
Переглядів: 532 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz