Четвер, 28.03.2024, 14:48
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2017 » Березень » 24 » Сімейний підряд та кумівство в Томаківському районному суді
20:02
Сімейний підряд та кумівство в Томаківському районному суді

Таку інформацію повідомили місцеві жителі викривачам корупції Томаківщини. 

Для перевірки викладеної інформації, ми звірили її з відомостями, розміщеними на офіційному веб-порталі Судової влади України, зокрема за посиланням http://tm.dp.court.gov.ua/sud0442/17 (історія формування і розвитку Томаківського районного суду Дніпропетровської області). 

Згідно штатного розпису районного суду, штат Томаківського районного суду нараховує 21 штатну одиницю, з них: керівник апарату суду його заступник, 4 помічники суддів, 4 секретарі судових засідань, старший секретар суду, консультант, судовий розпорядник, головний спеціаліст з інформаційних технологій; 2 службовці: архіваріус та друкарка 2 категорії, 1 посада - обслуговуючий персонал. 

Так, колектив злагоджений і міцний, повідомляють місцеві жителі, особливо коли в ньому працюють пліч о пліч брат зі сестрою, батько з донькою, сестри… Прокурор підтримає потрібне обвинувачення чи навпаки, коли він є племінником голови суду… Коли тітка є присяжним суду, а голова районної ради є дружиною голови суду… Колишні працівники працюють адвокатами та мають «спрощений доступ» до необхідного правосуддя… 

Інформація про вплив родинних зв’язків та свояків в Томаківському районному суді, була встановлена в наступних судових рішеннях: 

http://reyestr.court.gov.ua/Review/56111133 «Позивач у справі ОСОБА_2 являється тестем ОСОБА_3, який у свою чергу працює помічником судді Тетеревятникова А.П., про що добре відомо, так як суддею Томаківського районного суду Дніпропетровської області Омеко М.В. задоволено відвід з підстав перебування у дружніх відносинах з ОСОБА_3. Також, головуючий суддя по справі ОСОБА_4 доводиться кумом відповідачки ОСОБА_1.»; 

http://reyestr.court.gov.ua/Review/57338241 «20.04.2016 року до суду надійшла заява ОСОБА_1 про відвід слідчого судді. Заява мотивована тим, що суддя Омеко М.В. може упереджено ставиться до справи, оскільки обставини справи стосуються близького родича працівника Томаківського районного судуОСОБА_2, який працює помічником судді Тетеревятникова А.П., і по справах, які розглядалися судом в порядку цивільного судочинства суддями з цих підстав було заявлено самовідводи, і справа направлена на розгляд до іншого суду, а отже і при розгляді даної скарги суддя Омеко М.В. повинен був заявити самовідвід, але не зробив цього»; 

http://reyestr.court.gov.ua/Review/62494883 та http://reyestr.court.gov.ua/Review/62494881 «в порядку автоматизованого розподілу справ на розгляд надійшла до Томаківського районного суду від слідчого судді Омеко М.В. заява про самовідвід від розгляду скарги ОСОБА_1 на постанову про закриття кримінального провадження №1201640590000453, в якій слідчий суддя посилається на той факт, що ним раніше за подібними скаргами скаржника було задоволено її заяву про його відвід через його товариські стосунки з зятем ОСОБА_2, ОСОБА_3, який продовжує працювати в Томаківському районному суді , а отже слідчий суддя Омеко М.В. не може розглядати зазначену скаргу, тому є підстави для самовідводу.»; 

http://reyestr.court.gov.ua/Review/64839165 «21.02.2017 року обвинувачений ОСОБА_4 подав до суду заяву про відвід прокурора Скрипченка О.С. у кримінальному провадженні №12016040590000724 від 06.12.2016 року. В обґрунтування заяви про відвід посилались на те, що прокурор Скрипченко О.С. є близьким родичем голови Томаківського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_5 та висловив думку під час розгляду провадження, щодо заборони відео-фото фіксації». 

З метою перевірки наявності можливого порушення вимог антикорупційного законодавства, з даного питання викривачі корупції у лютому 2016 року зверталося до Державної судової адміністрації України, яке повідомило, що за період з 01 січня по 22 лютого 2016 року до ДСА України не надходили повідомлення працівників Томаківського районного суду Дніпропетровської області про наявність реального чи потенційного конфлікту інтересів (відповідь за посиланням https://dostup.pravda.com.ua/request/9384/response/13..). 

Щодо непотизму (сімейного підряду та кумівства) в Томаківському районному суді Дніпропетровської області, інформація викладена місцевими жителями дійсно підтвердилася: Кірова О.Є. згідно відомостей офіційного веб-порталу Судової влади України, обіймає посаду заступника керівника апарату суду, її сестра Горват (Кірова) Н.Є. – секретаря судового засідання судді Кондус Л.А. 

Абабін С.В. - головний спеціаліст з інформаційних технологій суду, його дружина Галко Н.В. працювала консультантом цього суду (згідно декларації за 2016 рік https://public.nazk.gov.ua/declaration/bb263328-b962-4e54-aa38-d949f4b71261 працює спеціалістом з питань персоналу Томаківського районного суду Дніпропетровської області). Рідний брат Галко Н.В. – Галко О.В. працює помічником Томаківського районного судді (у 2016 році помічник судді Тетеревятникова А.П., якого було звільнено у зв’язку з досягненням 65 річчя). 

Давидова М.Ю. згідно списку апарату суду, оприлюдненого на офіційному веб-порталі Судової влади України за посиланням http://tm.dp.court.gov.ua/sud0442/grafik/ станом на 24.03.2017 є секретарем судового засідання судді Омеко М.В. Рідний батько секретаря - Давидов Ю.І. працює діловод-друкаркою цього суду. 

Також згідно відомостей офіційного веб-порталу Судової влади України встановлено, що рішенням голови Томаківської районної ради Скрипченко Н.М. (яка є дружиною голови Томаківського районного суду Скрипченко Д.М.) від 17.12.2014 №357-30/VI «Про затвердження списку присяжних Томаківського районного суду» (посилання http://tm.dp.court.gov.ua/sud0442/spiskiprisyajnih) до переліку присяжних включено Скорук Т.О. (рідну тітку Галко О.В. та Галко Н.В.); а згідно рішення голови Томаківської районної ради Скрипченко Н.М. від 21.08.2015 №409-34/VI «Про затвердження списку народних засідателів Томаківського районного суду Дніпропетровської області» до переліку народних засідателів було включено і Артюкова М.С. (чоловіка Артюкової М.В., яка працює помічницею судді Кондус Л.А.). 

Адвокат Івахненко О.О. є колишнім керівником апарату суду. Місцеві жителі повідомляють про його надмірні привілеї в суді у порівнянні з іншими адвокатами та учасниками процесу, а сам голова суду Скрипченко Д.М. направляє всіх учасників процесів до адвоката Івахненко та заздалегідь обіцяє позитивний результат розгляду справи. 

Прокурор Томаківського відділу Нікопольської місцевої прокуратури Скрипченко О.С. є племінником голови суду Скрипченко Д.М. (який згідно декларацій за 2014-2015 роки, передав племіннику своє авто DAEWOO SENS T13010 2002 року випуску). Дружина прокурора - Скрипченко М.В. згідно відомостей викладених у декларації прокурора, працює помічником судді в Нікопольському міськрайонному суді Дніпропетровської області. 

Нагадаємо, що про рівень кумівства та сімейну поруку в Томаківському районі у 2015 році, громадськості вже повідомляли представники Антикорупційної правозахисної ради (відео за посиланням https://youtu.be/Ss4U-b093Ec та https://youtu.be/Gakq8i8WMOI). 

Довідково - непоти́зм (від лат. nepos— «родинне» або nepotis — «онук», «племінник») — надання родичам або знайомим посад незалежно від їхніх професійних здібностей. Різновид фаворитизму. Інша назва — кумівство. Походить від практики роздачі римськими папами прибуткових посад, вищих церковних звань чи земель близьким родичам. 

«Корупції в Томаківському районі дійсно стає менше, однак про її факти викривачі повідомляють все частіше. Зокрема великий обсяг інформації стосується дій посадових осіб, які вже не займають тих керівних посад, і їх колишні підлеглі з новим керівництвом активно про це повідомляють, або навпаки – про корумпований підрозділ повідомляють вже звільнені працівники» - коментують викривачі корупції. Останні також зазначають «Щодо корупції в Томаківському районному суді відомо наступне – тільки за результатами проведення Громадською організацією «Правозахисна варта Томаківщини» анонімного соціологічного опитування з символічного визначення найкорумпованішої установи Томаківського району Дніпропетровської області 2015 року, з 58 учасників опитування 8 визначили найкорумпованішим Томаківський районний суд. В 2016 році з 1273 опитаних їх було 194» (результати опитування за посиланням http://rs-tomakivka.at.ua/news/rezultati_anonimnogo_s..). 

Місцеві жителі також зазначили, що добитись справедливості та побороти корупцію в Томаківському районі неможливо через сімейний підряд та кумівство в Томаківському районному суді, який відіграє чи не вирішальну роль у подоланні корупції. Відкритість судових засідань припиняється одразу ж після ввімкнення об’єктиву відеокамери – судді цього суду на власний розсуд та без оформлення відповідного судового рішення забороняють відеофіксацію й розцінюють це як порушення порядку в судовому засіданні, хоча Конституція України та Закон говорить протилежне. Траплялися і випадки суддівської розправи з громадськими активістами Томаківщини шляхом ухвалення протиправних рішень, які оскаржувалися в апеляційному порядку. 

Дану ситуацію викривачі корупції продовжують тримати на особистому контролі, та повідомить інформацію про реагування на неї відповідними компетентними органами.


Рекомендувати:
Переглядів: 1760 |  Теги:
Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz