Четвер, 25.04.2024, 09:44
Головна | RSS
Викривач корупції
Зупинимо корупцію разом (соціальна реклама)Новини Юридичного порталу
Меню сайту

Статистика

Ні корупції (соціальна реклама)!

Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту

Інформація про стан розгляду поданої органу державної реєстрації прав, нотаріусу заяви (запиту)

Пошук відомостей в ЄДР

Головна » 2015 » Червень » 22

Законом України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» передбачено, що державній реєстрації підлягають народження фізичної особи та її походження, шлюб, розірвання шлюбу у випадках, передбачених законом, зміна імені, смерть.

Відповідно до частини першої статті 18 вказаного Закону про факт державної реєстрації акта цивільного стану органами державної реєстрації актів цивільного стану видається відповідне свідоцтво.

Повторна видача свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану, оригінал якого було вкрадено, загублено, пошкоджено чи знищено, та повторна видача свідоцтва у разі внесення змін до актового запису чи його поновлення здійснюються відділами державної ре ... Читати далі »

Просмотров: 491 | Дата: 22.06.2015

Враховуючи неможливість виконання повноважень у зв’язку з проведенням АТО та зберіганням актових записів цивільного стану в районі її проведення від сьогодні державну реєстрацію актів цивільного стану українців, які переселилися з тимчасово окупованої території України, зони АТО, Мін’юст дозволив здійснювати відділам державної реєстрації актів цивільного стану за місцем звернення заявника.

У разі необхідності внесення змін до актових записів цивільного стану/витребування документів про державну реєстрацію актів цивільного стану, які зберігаються на тимчасово окупованій території України, відповідний запис поновлюється у відділі державної реєстрації актів цивільного стану:

Просмотров: 367 | Дата: 22.06.2015

Народження дитини – визначна та радісна подія для кожної сім’ї, поява нової, неповторної особистості з притаманними лише їй рисами, повноцінного члена суспільства – носія цивільних прав та обов’язків.

Акт народження відповідно до норм Сімейного та Цивільного кодексів України є актом цивільного стану, який підлягає державній реєстрації відповідно до закону в органах державної реєстрації актів цивільного стану з одночасним визначенням походження дитини.

Чинним законодавством регламентований загальний порядок проведення державної реєстрації народження незалежно від місця народження.

... Читати далі »

Просмотров: 532 | Дата: 22.06.2015

Відділи державної реєстрації актів цивільного стану надають громадянам правову допомогу у витребуванні документів про державну реєстрацію актів цивільного стану – народження, смерть, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, встановлення батьківства та усиновлення, які здійснено в компетентних органах іноземних держав, а також у дипломатичних представництвах колишнього СРСР, при цьому відділи дотримуються вимог міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

За загальним правилом зазначені документи витребовуються через Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України, якщо інший порядок не встановлено міжнародним договором України. Департамент консульської служби МЗС України здійснює витребування документів з-за кордону через посеред ... Читати далі »

Просмотров: 440 | Дата: 22.06.2015

Процедура проставлення апостиля включає:

- прийом документів та реєстрацію заяви;

- з'ясування, чи підлягають подані документи проставленню апостиля та чи немає підстав для відмови;

- звірку відповідності підпису та якості, в якій виступала особа, що підписала документ, а також відбитків печатки та/або штампа, проставлених на документі, зразкам, що є наявними у справах Міністерства юстиції України або були витребувані відповідно до пункту 13 цього Порядку;

... Читати далі »

Просмотров: 466 | Дата: 22.06.2015

Історія Томаківського району

Пошук

Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання
  • Юридичний портал
  • Міністерство юстиції України

  • Переліки громадських формувань
  • Перелік політичних партій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік політичних партій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік громадських організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Перелік благодійних організацій зареєстрованих Томаківським РУЮ
  • Перелік профспілкових організацій легалізованих Томаківським РУЮ
  • Єдиний реєстр громадських формувань

  • Викривач корупції © 2015 - 2024 Безкоштовний хостинг uCoz